Pene Corrida voorziet popsongs van de force

Bibelot op zijn kop dankzij Star Wars Special

pene-corrida

In a galaxy far far away, somewhere on a remote desert, there was a mariachi band called Pene Corrida. Vermaard om hun stevige metal versies van (foute) popsongs. Adele’s ‘Hello’ is het laatste succesvolle wapenfeit, maar dat is niet de reden waarom de amigo’s in Bibelot aanwezig zijn. De avond staat namelijk in het teken van Star Wars. Naast muziek, bier en tequila is de filmfranchise een van de interesses binnen de band en alle reden voor een daverende fiesta.

penewars-3-jpgAan beveiliging vanavond geen gebrek. Zowel binnen als buiten het Energiehuis wachten Stormtroopers de bezoekers op. Binnen loopt zelfs Kylo Ren, de grote bad guy van de nieuwste film  rond. Naast liefhebbers van de band worden ook de fans van de space opera op hun wenken bediend. Velen hebben de moeite genomen om zelf iets van Star Wars aan te trekken. Wie last minute toch nog iets zoekt, kan terecht bij de merch voor een speciale ‘I am your Papi’ t-shirt.

Nik Kershaw klinkt nog even door de speakers, maar de zaal is er klaar voor. De mainstage ziet er goed uit en op de achtergrond prijken de beroemde begintitels van Star Wars op een groot scherm. Natuurlijk begint de avond met de bekende Star Wars fanfare van John Williams dat vervolgens overstemd wordt door de sludge gitaar van een rebel pilot en enkele jedi’s op gitaar, bas en drum. Samen brengen ze de bekende melodie in een knetterend, hardcore jasje.

Vlan Solo en Jedi Master Sopo komen vervolgens het podium op en brengen die fameuze cover van Triggerfinger. ‘’I’ll Follow You?’’, smeekt Vladimir. Natuurlijk wil het publiek mee op avontuur! Een grote circlepit ontstaat voor het podium terwijl gekleurde baslijnen en drums kletteren. Sopo laat met zijn grunts de teksten net wat emotioneler klinken.  De wisselwerking met de soulstem van Vladimir werkt prima en blijft regelmatig voor leuke hoogtepuntjes te zorgen. Wanneer de poppy covers de overhand dreigen te nemen en het publiek ‘’Slayer’’ scandeert, besluiten de mannen om er een fijne metal medley tegen aan te gooien. Vladimir doet een geweldige Bon Scott en Jonathan Davis terwijl Sopo rockiconen Bruce Dickinson en James Hetfield eert. ‘’Exit light, enter night!’’

Party mode was al aan, maar tijdens de zwoele danskraker ‘Maria’ van Ricky Martin loopt de temperatuur aardig op, waardoor David Guetta’s ‘Dangerous’ ontaardt in een gigantische circlepit en overgaat in een aanzienlijke wall of death. Vpenewars-27-jpgisueel wordt er kracht bijgezet met beelden van de Podrace uit the Phantom Menace. Samen met Darth Maul een van de weinige hoogtepunten van Episode I. De Sith apprentice krijgt zelf een ode in de vorm van een instrumentale bewerking van het symfonische ‘Duel of the Fates’. Het laat niet alleen zien hoe technisch begaafd de jongens zijn, het toont ook de tijd die erin gestoken is. ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus deelt de volgende muzikale klap uit tot de killer compilatie van Pantera, Dio, Priest, Limp Bizkit, Ozzy en System of a Down de main stage op z’n kop weet te zetten.

Gitaristen Jordy Ijsselstijn en Ramon Van Laatum staan regelmatig op de hoge stellages te rocken. De aandacht gaat halverwege de set echter naar iemand anders uit. Horen we daar de zware ademhaling van Darth Vader? De Sith Lord verschijnt op het scherm met voor hem op de bühne  een peloton Stormtroopers als bewaking. De Imperial March giert door de zaal, rookwolken kruipen over het podium maar echt serieus blijft het nooit lang. Het tempo gaat omhoog en er kan gehost worden met de Backstreet Boys en Santana’s ‘Smooth’ blijkt een ode aan bad ass bounty hunter Boba Fett. Om in de zomerse sferen te blijven zorgt ‘Vamos a la Playa’ voor verder vertier. Een halfnaakte Darth Vader doet een dansje en Stormtroopers gaan los met de gitaarhelden. Vladimir blijft zijn Han Solo moves afvuren en heeft een onderonsje met Juan Solo. Sopo, met geweldig jedi kostuum en Padawan knotje, weet iedere keer zijn stembanden zo te zetten dat de grunts blijven vloeien. Zelfs songs van Adele zijn niet veilig voor de metalcore varianten van Pene Corrida. Eerste slachtoffer was ‘Rolling in the Deep’ maar vanavond krijgen zowel ‘Skyfall’ als come back single ‘Hello’ er stevig van langs.

Wie ook liever wil mee feesten dan de orders volgen zijn Kylo Ren en een First Order Stormtrooper. De band verzorgt ondertussen een intermezzo van de nieuwe soundtrack, maar doet er nog een schepje bovenop door een van dé meezingers van de laatste jaren te brengen. Het dramatische ‘Let It Go’ van Disney’s Frozen klinkt geweldig bij de pijnlijke transformatie van Anakin Skywalker in Darth Vader.

Ondanks alles blijft er ‘L’amour  toujours’, het begin van een liefdevol verbond tussen dance en rock. Milk Inc, Fatboy Slim, Daft Punk en Niels Geusebroek krijgen de mainstage aan het dansen en zelfs een enkeling besluit te hakken. Het publiek lijkt nog wel een paar uur door te kunnen gaan en dat kan later met de Buurtsuper afterparty in de Powerstage. Pene Corrida sluit haar Star Wars feestje op Mexicaanse wijze af met de zwetende zomerhit parodie ‘Salsa Tequila’. Tijd voor de laatste ronde. Tijd voor een foto met het publiek en een laatste wall of death. De cantina band staat klaar om het over te nemen maar Pene Corrida laat de tequila nog even vloeien. ‘’Salsa, tequila, corazon. Cerveza, muy bueno!’’

penewars-37-jpg

foto’s: Sandra Grootenboer

bron: 3voor12 Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *