Ash vs Evil Dead Season 2

ash-1

[Spoiler Alert] Aangezien seizoen 2 net zijn finale heeft beleefd in eigen land zullen nog vele Evil Dead liefhebbers het vervolg op de briljante eerste reeks van tien verhalen nog niet hebben beleefd. Want wat een belevenis is het! De finale gaat zelfs in Army of Darkness modus.

ash-2De laatste aflevering toont, op creatieve wijze, liefde aan de diverse gastrollen in het tweede seizoen. Ash’s vader! Zusje Cheryl! Henrietta uit de fruitkelder! Ted Raimi, broer van! Ja mensen, we gaan terug in de tijd, naar de kelder in the cabin. Een prequel op de eerste Evil Dead uit 1981. Vergeet alsjeblieft de miserabele remake. Wat de rip off probeerde met een vrouwelijke antiheld mist de ziel van Evil Dead. Manhood, dat is waar het allemaal om draait. Ash ten voeten uit. ”Give me some sugar baby!” Bruce Campbell met zijn gestroomlijnde kaakbenen en sprekende wenkbrauwen lijken hem de eeuwige jeugd te geven. Ash blijft dan ook heerlijk 30 jaar terug in de tijd hangen. Alsof zijn leven stil staat. Gesteund door een geweldige soundtrack en filmmuziek van originele Evil Dead componist Joseph LoDuca.

”Groovy!” Natuurlijk zijn Pablo (Ray Santiago) en Kelly (Dana DeLorenzo), zijn trouwe Ghost Beaters, in de buurt. Ruby, de immer aantrekkelijke Lucy Lawless (Xena) is op haar beurt dan weer nooit ver van hen vandaan. Volgens haar is Ash niet de legende uit de Necronomicon, the Book of the Dead. Dus Deadites-a-plenty! Gore level ligt lekker hoog. Ledematen en organen worden op de gekste manieren vermalen,verpulverd en verorberd. Je kan het zo gek niet bedenken. We keren terug naar Elk Grove, Ash’s hometown en ontmoeten niet alleen pa Williams, gespeeld door Lee Majors, the Six Million Dollar man. We zien ook zijn jonge zusje Cheryl terug. Was zei niet vermoord in the cabin? Toch?!

ash-vs-evil-dead-season-2-delorenzo-santiagoAlles wordt al snel duidelijk maar denk je even van ok nou hebben we alles toch wel zo’n beetje gezien. Raakt Ash’s trouwe Delta bezeten door de Necronomicon. Hot Wheels on Fire! Een handpop met de naam Ashly Slashy? Tuurlijk joh. Ash in gevecht met een lijk en zijn lid? Ash versus Evil Ash! Chainsaw versus chainsaw! Keer op keer is het raak. De trouwe kettingzaag krijgt het zwaar te verduren. Boomstick raakt natuurlijk een keer leeg. Gelukkig genoeg mano a mano momenten. ”Let me take you to Billville!” Enter Baal, de badguy van het tweede seizoen. Elke aflevering vliegt het halfuur weer voorbij. Wat een pret moeten ze gehad hebben om het te maken. Hoeveel liters bloed zijn er wel niet gebruikt?

Ondanks de lekkere smerigheid wordt er overigens wel een ongelooflijk en hartverwarmend verhaal verteld. Vooral de warme band tussen Pablo, Kelly en hun Jefe komt zo menselijk als mogelijk over. Pablo is al enkele keren flink te grazen genomen door the Evil Dead. Toch weet hij zich elke keer weer op te laden met een ongelooflijke spirit en het volste vertrouwen in Ash. En een lading aan vreemde rituelen. Kelly krijgt ook een hoop shit op haar pad maar sluit een pact met Ruby mocht de alles naar de kloten gaan.

ash-vs-evil-dead-bruce-campbell-ted-raimi-featDat levert een hoop cliffhangers op vol oprechte emotionele momenten. De serie heeft ondanks dat er een hoop organen over het scherm spatten, het hart op de juiste plek zitten. Mede dankzij het originele team van ster Bruce Campbell, regisseur Sam Raimi en producer Robert Tapert. Ze beloofden ons een vierde film maar hebben ons iets veel mooiers gegeven.

En ze zijn nog niet klaar want een derde seizoen ziet volgend jaar al het levenslicht. De keur aan regisseurs zoals Kevin Smith bezitten de bezieling van het origineel en brengen veel meer dan een ode. ”Hail to the King, Baby!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *